Τα άκρως εμπιστευτικά του ίντερνετ!

You are reading

Βρετανία: Τέλος οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τα κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι τις τοπικές εκλογές της 5ης Μαΐου | ενότητες, κόσμος

Τα άκρως εμπιστευτικά του ίντερνετ!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία: Τέλος οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τα κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι τις τοπικές εκλογές της 5ης Μαΐου | ενότητες, κόσμος

Βρετανία: Τέλος οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τα κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι τις τοπικές εκλογές της 5ης Μαΐου | ενότητες, κόσμος

Η βρετανική αστυνομία θα αναβάλει τη δημοσιοποίηση τυχόν νέων ενημερώσεων, σχετικών με την έρευνά της για τις παραβιάσεις των κανόνων για την Covid-19 σε συγκεντρώσεις και πάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, για μετά τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές Μαΐου.

Σε πολλές περιφέρειες της Βρετανίας θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου τοπικές εκλογές, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμο τεστ για τους Συντηρητικούς αφού το αποτέλεσμά τους θα ερμηνευτεί ως ένδειξη της ζημιάς που προκάλεσε στο κόμμα το λεγόμενο σκάνδαλο “partygate”.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν κατά την προεκλογική περίοδο, όμως «λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται στις ενημερώσεις πριν από τη διεξαγωγή τους δεν θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις μέχρι τις 5 Μαΐου» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω e-mail.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη από τους βουλευτές, αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο για ένα πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω της καραντίνας. Ενδέχεται να του επιβληθούν και άλλα πρόστιμα στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας.

Σήμερα, από την Ινδία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Τζόνσον είπε ότι δεν έχει «τίποτα να κρύψει» όσον αφορά τις έρευνες για τα πάρτι και για το αν παραπλάνησε το κοινοβούλιο. «Δεν θέλω να συνεχίζονται επ’ άπειρον αυτά τα πράγματα. Αλλά, ειλικρινά, δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Νωρίτερα, ο Τζόνσον υπέστη άλλο ένα πλήγμα, καθώς ένας σημαίνων βουλευτής των Συντηρητικών ζήτησε την παραίτησή του ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν αποφασισμένα να προχωρήσουν σε ψηφοφορία για την παραπομπή του στην Επιτροπή Προνομίων της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να εξετασθεί αν η συμπεριφορά του συνιστά περιφρόνηση του σώματος.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στο κοινοβούλιο πριν από την ψηφοφορία ο Συντηρητικός πρώην υπουργός Στιβ Μπέικερ κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι παραβιάζει «το γράμμα και το πνεύμα» του νόμου, προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει φύγει από καιρό… Θα πρέπει να ξέρει ότι η παράσταση έλαβε τέλος».

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι οι Συντηρητικοί βουλευτές ενημερώθηκαν ότι μπορούν να ψηφίσουν όπως επιθυμούν ή να μην παραστούν καθόλου στην ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι η κοινβουλευτική έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού ενδέχεται να εγκριθεί αργότερα σήμερα.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ είπε ότι ο Τζόνσον κατηγορείται ότι «επανειλημμένα και σκοπίμως παραπλάνησε τη Βουλή» για τα πάρτι που γίνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ. «Πρόκειται για σοβαρή κατηγορία, ισοδυναμεί με περιφρόνηση του κοινοβουλίου», τόνισε.

Source link

Written by

KATERINA KYRKOY

Αρθρογράφος στο site, δημοσιογράφος, μοντέλο και ότι άλλο χρειάζεται αν κάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.